Ιταλός υπουργός Άμυνας: «Δεν θα εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς πιλότους»
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση στο ιταλικό Κοινοβούλιο, με αναφορά σε ενδεχόμενη εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων από την ιταλική Πολεμική Αεροπορία, ο Κροζέτο υπογράμμισε: «η Ιταλία δεν δεσμεύθηκε σχετικά με εκπαίδευση πιλότων, δεν έχουμε F-16 και δεν εννοούμε να αγοράσουμε, για να εκπαιδεύσουμε κανέναν».
Ο Ιταλός υπουργός, παράλληλα, αναφέρθηκε στην έκκληση του ΝΑΤΟ προς τα μέλη του, να προορίσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.
«Προς το παρόν, φέτος το σχετικό ποσοστό, στην χώρα μας θα είναι 1,46% και το 2024 θα μειωθεί στο 1,43%» είπε ο Κροζέτο, προσθέτοντας ότι «το ποσοστό των αμυντικών δαπανών αποφασίζεται από το κοινοβούλιο, με επιλογή πολιτικής φύσεως».
«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σεβαστούμε την όλη αυτή συμφωνία διότι, διαφορετικά, θα γίνουμε η τελευταία χώρα της Συμμαχίας, σε επενδύσεις για την άμυνα» κατέληξε ο Γκουίντο Κροζέτο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο τις υποδομές της συμφωνίας για τα σιτηρά
Μπαράζ επαφών Παπασταύρου για την ενέργεια στις ΗΠΑ - Τι συζητήθηκε
09:40
Οι νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών - Κορίνθου
09:33
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19