Ντάισελμπλουμ: Η Βρετανία δεν θα μπορεί να συνάψει ευνοϊκή εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.
Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον αποχωρήσει από αυτήν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Επιπλέον, κατηγόρησε τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον ηγέτη του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, ότι "ζει στον δικό του κόσμο".
Ο Φάρατζ δήλωσε νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να συνάψει μια εμπορική σχέση με τη Βρετανία. Ο Ντάισελμπλουμ, ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας θα ήταν χειρότεροι για τη Βρετανία από εκείνους που ίσχυαν όσο ήταν μέλος της Ένωσης.
"Ο Φάρατζ ζει στον δικό του κόσμο. Νομίζει ότι η Βρετανία είναι ακόμη μια παγκόσμια αυτοκρατορία και ότι μπορεί να υπαγορεύει τα πάντα, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό", είπε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση RTL.
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες που θα έχει το Brexit για την Ολλανδία.
Βουλή: Στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές
10:05
Πώς οι Αμερικανοί έχασαν επτά πολεμικά αεροπλάνα στον πόλεμο στο Ιράν
10:00
Πώς η Snappi μειώνει το κόστος των μετακινήσεων πέρα από το Fuel Pass
10:00
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει στο σωστό χρόνο» για τις έδρες εμπλεκόμενων βουλευτών
09:53