Ντάισελμπλουμ: Η Βρετανία δεν θα μπορεί να συνάψει ευνοϊκή εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.
Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον αποχωρήσει από αυτήν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Επιπλέον, κατηγόρησε τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον ηγέτη του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, ότι "ζει στον δικό του κόσμο".
Ο Φάρατζ δήλωσε νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να συνάψει μια εμπορική σχέση με τη Βρετανία. Ο Ντάισελμπλουμ, ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας θα ήταν χειρότεροι για τη Βρετανία από εκείνους που ίσχυαν όσο ήταν μέλος της Ένωσης.
"Ο Φάρατζ ζει στον δικό του κόσμο. Νομίζει ότι η Βρετανία είναι ακόμη μια παγκόσμια αυτοκρατορία και ότι μπορεί να υπαγορεύει τα πάντα, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό", είπε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση RTL.
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες που θα έχει το Brexit για την Ολλανδία.
Άγιος Δημήτριος: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις φίλοι του 20χρονου - Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δευτέρα
16:33
Σταύρος Παπασταύρου στο CNN Greece: H επιτυχία της ΔΕΗ, είναι επιτυχία της Ελλάδος
16:30
Χέγκσεθ: Ο ναυτικός αποκλεισμός θα συνεχιστεί - Το Ιράν έχει ιστορική ευκαιρία για συμφωνία
16:30
Περιοδεία Αραγτσί σε Ισλαμαμπάντ, Μασκάτ και Μόσχα για διαβουλεύσεις
16:29