Ερντογάν: Επανέρχεται στην αποστρατικοποίηση των νησιών
Το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου επαναφέρει με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolou, ότι συζήτησε το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνάντησής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.
«Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην Ελλάδα, όπως ξέρετε, οι φίλοι τους στον Λευκό Οίκο και το λόμπι τους προκαλούν συνεχώς. Ως αποτέλεσμα αυτών των προκλήσεων, συμβαίνουν κατά καιρούς ανεπιθύμητα πράγματα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα πάντα με το Anadolou, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν βρίσκεται σε επαφή με τον Έλληνα ομόλογό του.
Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν στο προεδρικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής από την περιοδεία που πραγματοποίησε σε χώρες του Κόλπου και στα Κατεχώμενα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η απάντηση
Μέσω διπλωματικών πηγών, τις οποίες μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο απάντησε η Ελλάδα: «Ζητήματα που ανάγονται στην κυριαρχία μας ούτε ετέθησαν στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στο Βίλνιους ούτε θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο συζήτησης. Το επανέλαβε άλλωστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρέμβαση Ερντογάν: Υπόσχεται να πιέσει τον Πούτιν να δεχθεί τη Συμφωνία για τα σιτηρά
Ερντογάν: Η Τουρκία έφερε την ειρήνη στην Κύπρο το 1974
SPONSORED
Κάλεσμα για αξιόπιστες λύσεις από την Ελλάδα στη συνεδρίαση στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή
08:25
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις 20 λεπτών στην Αττική Οδό
08:23
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από τον Σπίλμπεργκ μέχρι τον Κιούμπρικ στις αίθουσες
08:22
«Σκούπα» ΑΑΔΕ σε παλιά χρέη: Επιπλέον 6 δισ. «ανεπίδεκτα είσπραξης» - Δεν διαγράφονται, τα κριτήρια
08:21