ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών
Ο εσωτερικός χώρος του αεροδρομίου Atatürk λεπτά μετά από την διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουνίου 2016 Twitter @AmichaiStein1

Σκηνές τρόμου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (Atatürk) της Κωνσταντινούπολης μετά από διπλή βομβιστική επίθεση, που πραγματοποίησαν βομβιστές αυτοκτονίας οι οποίοι έδρασαν όπως τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους. (Δείτε εδώ τη στιγμή της επίθεσης).

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης (ώρα Ελλάδος 01:00) οι νεκροί από τις επιθέσεις είναι 28 και οι τραυματίες 60.

Τουρκικά ΜΜΕ αλλά και διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι βομβιστές ήταν τουλάχιστον τρεις και επιχείρησαν να μπουν στον κυρίως χώρο του αεροδρομίου και να ενεργοποιήσουν τις ζώνες με τα εκρηκτικά με τις οποίες ήταν ζωσμένοι. Όπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο ένας εξ αυτών τα κατάφερε και αφού έπεσε στο έδαφος, χάνοντας το καλάσνικοφ που κρατούσε στα χέρια του, πυροδότησε τα εκρηκτικά σκορπώντας τον θάνατο.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται πως ένας δεύτερος βομβιστής ενεργοποιεί τη ζώνη με τα εκρηκτικά σε πύλη εισόδου του αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες πυροβολισμοί ακούστηκαν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου όπου πιθανότατα αστυνομικοί εντόπισαν τρίτο βομβιστή και επιχείρησαν να τον εξουδετερώσουν. Παραμένει άγνωστο αν υπήρξε και τρίτη έκρηξη, κάτι που αναφέρει ως γεγονός το πρακτορείο AMAQ.

Ataturk ambulance 2016 06 28T195127Z 236574982 LR1EC6S1J5GKC RTRMADP 3 TURKEY BLAST

Ασθενοφόρο καταφτάνει στο αεροδρόμιο Atatürk στην Κωνσταντινούπολη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 - REUTERS/Osman Orsal

640x640 6 soldier

Πηγή: REUTERS/Murad Sezer

Στις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνονται πολλοί άνθρωποι πεσμένοι κάτω να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια από τους διασώστες που έφταναν εκείνη τη στιγμή στον χώρο του αεροδρομίου. Όπως ήταν φυσικό, όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ ματαιώθηκαν ενώ όσοι επιβάτες γλίτωσαν από το χτύπημα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.

Λίγη ώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ο Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο στην οποία θα έπαιρναν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ