ΚΟΣΜΟΣ

Β. Μακεδονία: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης το αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Β. Μακεδονία: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης το αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
AP Photo/Boris Grdanoski

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται από τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Αρτάν Γκρούμπι, το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο σε δρόμο της περιοχής όπου μένει, στη συνοικία Τσάιρ των Σκοπίων, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα έγιναν περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες κατάφεραν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, να ρίξουν εύφλεκτο υλικό στο πολυτελές αυτοκίνητο, μάρκας Audi, που χρησιμοποιείται από τον Αρτάν Γκρούμπι και να το βάλουν φωτιά.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, το αυτοκίνητο δεν είναι ιδιοκτησίας του Αρτάν Γκρούμπι, αλλά χρησιμοποιείται από τον ίδιο.

Ο ίδιος ο Αρτάν Γκρούμπι, γνωστοποίησε ότι το αυτοκίνητο που δέχτηκε επίθεση είναι ιδιοκτησίας ενός φίλου του, όμως παραδέχτηκε ότι η ενέργεια στρέφεται εναντίον του.

«Στην πολιτική βρίσκομαι για να υπηρετήσω και να αφήσω παρακαταθήκη με δουλειά και έργα, όχι για να τρομοκρατείται η οικογένεια μου, οι γείτονες και οι φίλοι μου.Θεωρώ, τις συνεχείς απειλές και επιθέσεις στο πρόσωπο μου ως δειλές και ύπουλες. Διαμηνύω πάντως ότι δεν έχω σκοπό να σταματήσω το έργο μου και να εργάζομαι για την εκπλήρωση των προσδοκίων των πολιτών» ανέφερε ο Αρτάν Γκρούμπι, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αρτάν Γκρούμπι πολιτικά προέρχεται από το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας, το DUI και θεωρείται το 'δεξί χέρι' του αρχηγού του κόμματος αυτού, Αλί Αχμέτι. Τους τελευταίους μήνες, μερίδα στελεχών και βουλευτών του DUI κατηγορεί ανελλειπώς τον Γκρούμπι για εσωκομματικές ίντριγκες και για προσπάθεια απαξίωσης έμπειρων και ικανών στελεχών του κόμματος, Τα στελέχη αυτά του DUI ζητούσαν από τον Αλί Αχμέτι να απομακρύνει τον Αρτάν Γκρούμπι από τα κομματικά όργανα και από τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο Αλί Αχμέτι προχώρησε πρόσφατα στη διαγραφή των στελεχών του DUI που αμφισβητούσαν τον Αρτάν Γκρούμπι. Τα μέλη και τα στελέχη του DUI που διεγράφησαν από το κόμμα γνωστοποίησαν πριν από μερικές ημέρες ότι θα προχωρήσουν στο σχηματισμό νέας πολιτικής κίνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ