ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυρκαγιά στην πολιτεία Ουάσιγκτον απειλεί σπίτια, αγροκτήματα, αγωγό φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Πυρκαγιά στην πολιτεία Ουάσιγκτον απειλεί σπίτια, αγροκτήματα, αγωγό φυσικού αερίου
(AP Photo/Petros Giannakouris)

Πυρκαγιά, η οποία εξαπλώνεται με ταχύτητα, ανάγκασε κατοίκους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από αγροτική περιοχή στην κομητεία Κλίκιτατ της πολιτείας Ουάσιγκτον.

Η πυρκαγιά Νούελ Ρόουντ έχει ήδη καταστρέψει αρκετές δομές στην περιοχή και απειλεί σπίτια, αγροκτήματα, καλλιέργειες και ζώα, ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις που αξιοποιούν φωτοβολταϊκά πλαίσια και ανεμογεννήτριες καθώς και αγωγό αερίου, σύμφωνα με τις Αρχές της κομητείας.

Κινείται προς τον προστατευόμενο χώρο αυτοχθόνων Γιακάμα, όπως ανέφερε ο Άλεν Λίμποβιτς, εκπρόσωπος του υπουργείου φυσικών πόρων της πολιτείας Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπίκλτον, κοινότητα περίπου 80 κατοίκων που απέχει 190 χιλιόμετρα από το Πόρτλαντ (Όρεγκον).

Η φωτιά μαίνεται σε περιοχές που κάνουν «δύσκολη» την αντιμετώπισή της, τόνισε ο κ. Λίμποβιτς. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Αυτός είναι ο χειρότερος φόβος κάθε πυροσβέστη, διότι η υγρασία μειώνεται ταχύτατα. Οι άνεμοι ενισχύονται. Κι έτσι η φωτιά εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα».

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις από παρακείμενες περιοχές. Καίει βόρεια του ποταμού Κολούμπια, φυσικού συνόρου με την πολιτεία Όρεγκον.

Οι Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ποια ήταν η αιτία που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ούτε θάνατοι μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ