ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Παραιτήθηκε ηγέτης κόμματος επειδή έκλεψε γυαλιά ηλίου στα duty-free του Οσλο!

Νορβηγία: Παραιτήθηκε ηγέτης κόμματος επειδή έκλεψε γυαλιά ηλίου στα duty-free του Οσλο!
Bjørnar Moxnes - Rødt/Fb

Συνελήφθη να κλέβει ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου σε κατάστημα duty-free του αεροδρομίου του Οσλο, τον κατέγραψαν οι κάμερες, μα εκείνος επέμενε πως… απλά ξέχασε να πληρώσει. Και ίσως όλο αυτό να μην ήταν θέμα άξιο αναφοράς, εάν δεν επρόκειτο για αρχηγός κόμματος!

Ο επικεφαλής του Κόκκινου (Rødt) της αριστεράς στη Νορβηγία, Μπίορναρ Μοξνέ παραιτήθηκε από την ηγεσία αφού αποκαλύφθηκε.

Ο 41χρονος πολιτικός έκανε αρχικά λόγο για απερισκεψία, αλλά άλλαξε πολλές φορές την εκδοχή του για τα γεγονότα, ενώ πλήθαιναν οι αποκαλύψεις για την κλοπή που καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης, αποκαλύψεις που αποδυνάμωσαν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο απλώς είχε ξεχάσει να πληρώσει.

Στις 30 Ιουνίου, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 κορωνών (250 ευρώ) διότι έκλεψε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου Hugo Boss, αξίας 1.199 κορωνών (περί τα 100 ευρώ) από κατάστημα του αεροδρομίου δύο εβδομάδες πριν.

«Εκανα ένα σοβαρό λάθος και χειροτέρεψα την κατάσταση με τον τρόπο που το διαχειρίστηκα στην συνέχεια», κατέληξε να γράψει στο Facebook ο Μπίορναρ Μοξνέ και να παραιτηθεί καταλήγοντας: «Λυπάμαι πραγματικά και ζητώ συγγνώμη».

Ο Μπίορναρ Μοξνέ, που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, εγκαταλείπει έπειτα από 11 χρόνια την ηγεσία του Κόκκινου, αφού συνέβαλε στην ενίσχυσή του και την είσοδό του στο νορβηγικό κοινοβούλιο με επτά έδρες στις εκλογές του 2021.

Η παραίτησή του - και κυρίως ο λόγος για τον οποίο παραιθηκε έχει κάνει το γύρο των social media, όπως ήταν αναμενόμενο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ