ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδριάζει στο γερμανικό ΥΠΕΞ ομάδα διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Συνεδριάζει στο γερμανικό ΥΠΕΞ ομάδα διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο τις πυρκαγιές στη Ρόδο
H Φωτιά στη Ρόδο INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο και προκειμένου να αποφασιστεί εάν χρειάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων.

«Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί», δήλωσε, νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αντρέα Ζάσε και σημείωσε ότι η ομάδα διαχείρισης κρίσεων θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να συντονιστεί με τους συναδέλφους μας επί τόπου και να αποφασίσει για πιθανά περαιτέρω μέτρα».

Στη Ρόδο βρίσκεται από χθες ο επικεφαλής του νομικού και προξενικού τμήματος της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος, σε συνεργασία με τον επίτιμο πρόξενο στο νησί, προσπαθούν να διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών τους. Σύμφωνα με την κ. Ζάσε, η κατάσταση παρακολουθείται στενά, οι ταξιδιωτικές οδηγίες αναθεωρούνται διαρκώς και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές και την κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μαξιμίλιαν Καλ επισήμανε από την πλευρά του ότι Γερμανοί αστυνομικοί και πυροσβέστες συνδράμουν ήδη τις ελληνικές αρχές, κυρίως στη μεταφορά πληγέντων στην ενδοχώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ