Φονικές πυρκαγιές και καύσωνας στην Αλγερία - 34 νεκροί, χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους
Τριάντα τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και δέκα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές που σαρώνουν την Αλγερία, 26 τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.
Όλα αυτά ενώ ο υδράργυρος εκτοξεύεται στους 48 βαθμούς Κελσίου στην Αλγερία χώρα και το κύμα καύσωνα να εξαπλώνεται στη βόρεια Αφρική και τη νότια Ευρώπη η χώρα του Μαχρέμπ κατέγραψε 97 πυρκαγιές σε 16 επαρχίες της, τροφοδοτούμενες από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Περίπου 7.500 πυροσβέστες και 350 πυροσβεστικά οχήματα κινητοποιήθηκαν, με την υποστήριξη εναέριων πυροσβεστικών μέσων, για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το υπουργείο τόνισε ότι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται σε έξι νομούς.
Από τις δικαστικές Αρχές έχει ζητηθεί να γίνει έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών και αν υπάρχει δόλος.
Χατζηδάκης: Στόχος να παραδοθεί μέσα στο 2027 το Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
17:50
Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ λένε οι Βρυξέλλες
17:42
Με νέο 10ετές ομόλογο βγαίνει στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο
17:34
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεθοδεύσεις για να υπονομεύσει τον αγώνα των αγροτών
17:31