ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στα Άδανα

Τουρκία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στα Άδανα
Από τον προηγούμενο φονικό σεισμό στο Καχραμανμαράς όπου έγινε αισθητός ο σεισμός στα Άδανα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Metin Yoksu

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα Άδανα της Τουρκίας 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11,27 χιλιομέτρων.

Έγινε επίσης αισθητός σε Οσμανίγιε και Καχραμανμαράς.

Μιλώντας στο CNN Turk o ειδικός σεισμολόγος καθηγητής Σουκρού Ερσόι στη δήλωσή του μετά τον σεισμό, τόνισε: «Δεν είναι ένας σεισμός που μπορεί να θεωρηθεί μικρός. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερες ζημιές σε κτίρια που έχουν υποστεί δομικές ζημιές, ειδικά στη ζώνη του σεισμού».

Για να προσθέσει: «Μπορεί επίσης να σημειωθούν σεισμοί έως και 6,5 Ρίχτερ, κατάσταση κατάλληλη για τη φύση αυτής της περιοχής. Θα το παρακολουθήσουμε αυτό. (...) Δεν έχουμε τρόπο να γλιτώσουμε από τον σεισμό. Υπάρχουν κατασκευές σε όλη την Τουρκία που μπορεί να επηρεαστούν από σεισμό. (...) Κάθε σεισμός που ξεπερνά τα 5,5 στην Τουρκία μπορεί να προκαλέσει ζημιές. Το 5,5 δεν πρέπει να υποτιμάται».

Η σεισμική δόνηση ήρθε πέντε μήνες μετά το φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου βγάζοντας για μία ακόμη φορά τον κόσμο στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής Ζειντάν Καραλάρ που μίλησε το κανάλι NTV ανέφερε ότι καταστράφηκαν στάβλοι στο Κοζάν.

Αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 2,7 μεγέθους της κλίμακας Ρίχτερ και ένας 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ