Ρωσία: Δεν επιστρέφει προς το παρόν στη συμφωνία για τα σιτηρά
Ανανεώθηκε:
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι αδύνατον η Ρωσία να επιστρέψει προς το παρόν στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, καθώς η συμφωνία που αφορά τα ρωσικά συμφέροντα «δεν εφαρμόζεται».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, ωστόσο, σε δημοσιογράφους, ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει καταστήσει σαφές ότι η συμφωνία μπορεί να αναβιώσει εάν τηρηθεί το μέρος που αφορά τη Ρωσία.
Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας πέρυσι τον Ιούλιο, είχε στόχο να βοηθήσει να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, επιτρέποντας την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών που είχαν αποκλειστεί λόγω της σύγκρουσης της Ουκρανίας.
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι θα είναι σημαντικό για τη Ρωσία να συζητήσει τις προμήθειες σιτηρών με αφρικανικές χώρες σε σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής αργότερα αυτή την εβδομάδα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν: Η Ρωσία θα αντικαταστήσει τα σιτηρά της Ουκρανίας με προορισμό την Αφρική
Ουκρανία: Έπληξε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία - Κατέστρεψε ρωσικό μαχητικό στην Κριμαία
08:10
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (vid)
08:07
Κακοκαιρία Byron: Εκτός λειτουργίας το Τραμ σε τμήμα της γραμμής Ασκληπιείο Βούλας - Λουτρά Αλίμου
08:02
80 χρόνια από την εξαφάνιση της Πτήσης 19 στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Τι συνέβη πραγματικά
08:00