ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο: Τι λένε τα διεθνή μέσα για το συμβάν

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο: Τι λένε τα διεθνή μέσα για το συμβάν
Το σημείο συντριβής του Καναντέρ Screen grab / ERT

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η συντριβή του Καναντέρ στην Κάρυστο κατά την διάρκεια επιχείρησης πυρόσβεσης των πυρκαγιών που καίνε την περιοχή.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press σε άρθρο με τίτλο «Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ελλάδα, ενώ τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται εκτός ελέγχου και δίνεται εντολή για νέες εκκενώσεις», περιγράφει τη στιγμή της συντριβής και τη μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες εν μέσω καύσωνα.

Το BBC καταγράφει live όλες τις εξελίξεις του περιστατικού, ενώ γράφει πως «το αεροσκάφος που πάλευε με τις φλόγες συνετρίβη στη νότια Εύβοια. Δύο άνθρωποι αποτελούσαν το πλήρωμα του Καναντέρ».

«Η Ελλάδα περνάει μία κόλαση: Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη» γράφει η τουρκική Hurriyet, σημειώνοντας πως η χώρα παλεύει με τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από έντονο κύμα καύσωνα και εξαπλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Αντίστοιχη δημοσίευση έχει κάνει και το Anadolu.

Το Sky News, περιγράφει το συμβάν, καθώς, παράλληλα την κατάσταση που εξελίσσεται για πάνω από επτά ημέρες στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές.

skynewsgreece.jpg

«Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Καρύστου της Εύβοιας, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο συνετρίβη», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ