ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αλλο ένα ρωσικό μαχητικό έπληξε αμερικανικό drone πάνω από τη Συρία

ΗΠΑ: Αλλο ένα ρωσικό μαχητικό έπληξε αμερικανικό drone πάνω από τη Συρία
Eικόνα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα στςι αρχές Ιουλίου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Φαίνετια ένα ρωσικό Su-35 να πετάει κοντά σε ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό drone MQ-9 Reaper U.S. Air Force via AP

Ο στρατός των ΗΠΑ δήλωσε πως ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με φωτοβολίδα πάνω από τη Συρία και προκάλεσε «σοβαρή» ζημιά στον έλικά του.

 

Πρόκειται για το πρόσφατο επεισόδιο σε μια σειρά στενότερων «αλληλεπιδράσεων» από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή, γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τρίτη 25/7, ο αμερικανικός στρατός.

«Ρωσική φωτοβολίδα έπληξε το αμερικανικό MQ-9, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στον έλικά του», ανέφερε ο αμερικανικός στρατός στην ανακοίνωση.

«Ευτυχώς, το πλήρωμα του MQ-9 κατάφερε να διατηρήσει την πτήση και το drone να επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση του», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οπως μεταδίδει το CNNi Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν εδώ και αρκετούς μήνες ότι τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν αυξήσει τον ρυθμό επικίνδυνων «συναντήσεων» με στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πάνω από τη Συρία, όπου επιχειρούν δυνάμεις και από τις δύο χώρες. Ωστόσο, όπως τονίζουν, δεν είναι σαφές τι οδήγησε στην αύξηση των επιθετικών ρωσικών κινήσεων στον ουρανό της Συρίας.

«Υπάρχει μια κάποια αύξηση, αλλά δεν θα το τόνιζα τόσο πολύ. Νομίζω πως οι δυνάμεις μας έχουν τους κατάλληλους κανόνες εμπλοκής και τις οδηγίες για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, αρχηγός γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ