«Θετικό το Brexit για την Κύπρο» λέει ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου
Θετικές επιπτώσεις για την Κύπρο μπορεί να έχει η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, εκτιμά ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση της Τράπεζας και το Harvard Club of Cyprus.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Γουίλμπουρ Ρος, υποστήριξε ότι η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το Brexit, προσελκύοντας εταιρείες που θα ήθελαν να μην έχουν την έδρα τους τη Βρετανία. Πρέπει η Κύπρος να κινηθεί άμεσα διαφορετικά θα «κερδίσουν» την κούρσα άλλες χώρες, είπε.
Ο κ. Ρος πρότεινε στις κυπριακές Αρχές να υιοθετήσουν ακόμη πιο ανοικτές πολιτικές, προκειμένου να προσελκύσουν εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που σκέφτονται να μεταφέρουν εργασίες ή τις έδρες από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρος θετική για την Κύπρο θα είναι και η ομαλοποίηση των σχέσεων της Δύσης με το Ιράν, καθώς, όπως εκτιμά «η Κύπρος μπορεί κάλλιστα να καταστεί ο λογικός βατήρας τόσο για τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που θέλουν να συνάψουν συναλλαγές με τη χώρα όσο και για εταιρείες που θέλουν να εγκαταστήσουν τις βάσεις τους στην περιοχή».
Ο κ. Ρος χαρακτήρισε το διαζύγιο μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ ως ίσως το «πιο πικρό και πιο ακριβό στην ιστορία», καθώς η ΕΕ μπορεί να χάσει 7,7 δισ. στερλίνες που λαμβάνει καθαρά από τη Βρετανία, ενώ η τελευταία κινδυνεύει να απολέσει μέρος από το 45% των εξαγωγών της προς την ΕΕ, και να επηρεαστεί ο χρηματοοικονομικός της τομέα, που εργοδοτεί το 3,4% των συνολικών θέσεων εργασίας και δημιουργεί 22 δισ. στερλίνες σε φόρους.
SPONSORED
Coca Cola Τρία Έψιλον: Αυτή είναι η νέα μεγάλη επένδυση που έρχεται μετά τη γραμμή στο Σχηματάρι
09:29
Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Μαλάτια της Τουρκίας - Αισθητός σε πολλές περιοχές
09:25
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος που ξυλοκόπησε τον ξάδελφό του με άλλα πέντε άτομα
09:18
Πίνακας του Πόλοκ πωλήθηκε για 181 εκατ. δολάρια – Μια από τις ακριβότερες πωλήσεις όλων των εποχών
09:10