ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στρατοδικείο καταδίκασε σε 22 χρόνια κάθειρξη άνδρα που ανατίναξε σιδηροδρομική τροχιά

Ρωσία: Στρατοδικείο καταδίκασε σε 22 χρόνια κάθειρξη άνδρα που ανατίναξε σιδηροδρομική τροχιά
(AP Photo/Markus Schreiber)

Στρατοδικείο στη Μόσχα καταδίκασε πολίτη με διπλή, ρωσοουκρανική υπηκοότητα σε 22 χρόνια κάθειρξης για την ανατίναξη σιδηροδρομικής τροχιάς στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ πέρυσι το καλοκαίρι κατ’ εντολή της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το TASS ανέφερε ότι ο Σεργκέι Μπελάβιν, που σύμφωνα με την ίδια πηγή ομολόγησε τα εγκλήματά του, καταδικάστηκε για τρομοκρατία και άλλες κατηγορίες.

Οι δημόσιοι κατήγοροι δήλωσαν ότι ο Μπελάβιν, τον οποίο κατηγόρησαν ότι εργαζόταν για τις ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, εισήλθε στη Ρωσία πέρυσι το καλοκαίρι και τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε τμήμα σιδηροδρόμου κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Πυροδότησε τον μηχανισμό στις 9 Ιουλίου πέρυσι, προκαλώντας ζημιές σε ένα εμπορικό τρένο που περνούσε εκείνη τη στιγμή και στη σιδηροτροχιά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά η κυκλοφορία στη γραμμή διεκόπη για 10 ώρες.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην ετυμηγορία από την Ουκρανία, που σπάνια σχολιάζει τις επιθέσεις που γίνονται εντός της Ρωσίας ή σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη αλλά δεν κρύβει την επιθυμία της να προκαλούνται προβλήματα ή να καταστρέφονται υποδομές που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ