ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο΄ Κόνορ

Πέθανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο΄ Κόνορ
AP Photo/Antonio Calanni

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο΄ Κόνορ πέθανε στα 56 της χρόνια, μετά από χρόνια πάλη με θέματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τους Irish Times.

«Με μεγάλη μας θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Σινέντ», αναφέρει η οικογένεια της εκλιπούσης σε μια λιτή ανακοίνωση, ζητώντας παράλληλα από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Γεννημένη στο προάστιο Γκλεναγκίρι του Δουβλίνου, το 1966, η Σινέντ Ο’ Κόνορ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 8 ετών και είχε αποκαλύψει πως την κακοποιούσε συστηματικά η μητέρα της.

Είχε μια ταραχώδη ζωή, παλεύοντας για χρόνια με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Συχνά προκαλούσε την κοινή γνώμη με τις τοποθετήσεις της σε διάφορα ζητήματα. Τον Οκτώβριο του 1992 είχε σκίσει μια φωτογραφία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ στη διάρκεια εμφάνισής της στην τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live». Το 2018 ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Σουχάντα.

Αντιμετώπιζε κατά καιρούς σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο θάνατος της έρχεται 18 μήνες αφότου ο 17χρονος γιος της, Σέιν, έβαλε τέλος στην ζωή του, τον Ιανουάριο του 2022, όταν και το έσκασε από το νοσοκομείο ενώ παρακολουθούνταν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

«Ο όμορφος γιος μου, ο Σέιν, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να βάλει τέλος στον επίγειο αγώνα του σήμερα και τώρα είναι με τον Θεό. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη και ας μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του. Το μωρό μου. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Σε παρακαλώ, αναπαύσου».

Η τραγουδίστρια είχε αναρτήσει τότε στο Twitter ένα τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ, που αφιέρωσε στον Σέιν: «Αυτό είναι για τον Σέιν μου. Το φως της ζωής μου. Το φως της ψυχής μου. Το γαλανομάτικο μωρό μου. Θα είσαι πάντα το φως μου. Θα είμαστε πάντα μαζί. Κανένα όριο δεν μπορεί να μας χωρίσει».

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Nothing Compares 2 U του Prince.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τη θλίψη του για τον χαμό της Σινέντ Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «η μουσική της αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και το ταλέντο της ήταν απαράμιλλο». «Συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους φίλους της και σε όλους όσοι αγάπησαν τη μουσική της», αναφέρει ο ιρλανδός πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ