ΚΟΣΜΟΣ

Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
REUTERS

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα γύρω από τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκαν 36 άτομα και τραυματίστηκαν 147.

Η ενέργεια αποδίδεται στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», πράγμα που έκανε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ωστόσο προς το παρόν γίνεται λόγος μόνο για ενδείξεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για τρεις δράστες. Το ίδιο αναφέρουν και δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο πρώτος πυροβόλησε εναντίον του πλήθους έξω από το κτίριο των διεθνών πτήσεων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Ο δράστης τραυματίστηκε και στη συνέχεια έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του. Στο μεταξύ οι άλλοι δύο δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, όπου και αυτοί πυροβόλησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν την έκρηξη του υλικού που είχαν πάνω τους.

Η εκδοχή αυτή που δημοσιεύεται σήμερα σε κάποιες εφημερίδες και αναπαράγεται από τα κανάλια και τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τη δήλωση που είχε κάνει χτες τη νύχτα ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης περί τριών δραστών.

Το κύριο ερώτημα που διατυπώνεται σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Κι αυτό τη στιγμή που από χτες το πρωί ήταν δεδομένη η αμερικανική προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

Επίσης από χτες το βράδυ παρατηρούνται προβλήματα στην πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα όπως facebook, twitter και youtube. Η κρατική Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνίας που είναι αρμόδια για θέματα Διαδικτύου σε σημερινή της ανακοίνωση υπενθύμισε την απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών που επιβλήθηκε χτες το βράδυ. Επεσήμανε μάλιστα ότι θα ακολουθηθεί νόμιμη διαδικασία εναντίον όσων αναρτούν στο Διαδίκτυο εικόνες από τις χτεσινές επιθέσεις, πράγμα που «εξυπηρετεί τους σκοπούς της τρομοκρατίας».

Διαβάστε ακόμα:

Η Τουρκία στη σκιά της τρομοκρατίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ