ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την αναθέρμανση των σχέσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την αναθέρμανση των σχέσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την οποία τουρκικές προεδρικές πηγές χαρακτηρίζουν «πολύ παραγωγική και θετική».

Η τηλεφωνική επικοινωνία προγραμματίστηκε μετά την επιστολή Ερντογάν με την οποία εξέφρασε τη λύπη του, σύμφωνα με τουρκικές πηγές ενώ ζήτησε συγγνώμη σύμφωνα με ρωσικές, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά σύντομα.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αναθερμάνουν τις σχέσεις των δύο χωρών και να συνεχίσουν την μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας συμφώνησαν σε μια κατ'ιδίαν συνάντηση αλλά και να λάβουν τα «απαραίτητα μέτρα» για την αναθέρμανση των σχέσεων τους.

O Πούτιν είπε πως θα ζητήσει από την ρωσική κυβέρνηση να ξεκινήσει συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να αποκατασταθούν οι εμπορικές σχέσεις και να αρθεί το εμπάργκο των Ρώσων τουριστών στην χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ