ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα προμηθεύει σιτηρά δωρεάν σε έξι αφρικανικές χώρες

Πούτιν: Η Ρωσία θα προμηθεύει σιτηρά δωρεάν σε έξι αφρικανικές χώρες
Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε σύνοδο κορυφής με Αφρικανούς ηγέτες στην Αγία Πετρούπολη σήμερα ότι η Ρωσία είναι σε θέση να αντικαταστήσει τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών στην Αφρική και ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να αρχίσει να προμηθεύει σιτηρά δωρεάν σε έξι αφρικανικές χώρες εντός 3-4 μηνών.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι οι χώρες αυτές είναι η Μπουρκίνα Φάσο, η Ζιμπάμπουε, το Μαλί, η Σομαλία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ερυθραία και δήλωσε ότι θα λάβουν 25.000-50.000 τόνους η καθεμία.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με ελικόπτερο στη Σιβηρία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με ελικόπτερο στη ρωσική περιοχή Αλτάι της Σιβηρίας, ανέφεραν οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης τις οποίες επικαλούνται ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άτομα, έξι σκοτώθηκαν επί τόπου, επτά τραυματίστηκαν», δήλωσε ιατρική πηγή στο πρακτορείο TASS.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων αναφέρει πως το πολιτικό ελικόπτερο Mi-8 προσέκρουσε σε ηλεκτρικά καλώδια κατά την προσγείωση και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ