ΚΟΣΜΟΣ

Στ. Μπερμπεράκης: Υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι οι επιθέσεις θα ενταθούν

Στ. Μπερμπεράκης: Υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι οι επιθέσεις θα ενταθούν
REUTERS/ OSMAN ORSAL

Για τρομοκρατικό κλίμα στην Τουρκία κάνει λόγο στο CNN Greece ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής τουρκικής εφημερίδας στην Ελλάδα κ. Στέλιος Μπερμπεράκης, γιατί εδώ και αρκετούς μήνες περίπου κάθε μήνα μια φορά γίνεται μια επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία ότι θα ενταθούν ακόμα πιο πολύ οι επιθέσεις, όπως λένε και οι Τούρκοι αναλυτές και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Καθώς η Τουρκία προσπαθεί να τα βρει με τη Ρωσία και με το Ισραήλ , τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα γιατί

“όλες οι ενδείξεις είναι ότι αυτή η τελευταία και η προτελευαία επίθεση έχουν γίνει από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι θεωρούν μεν την Τουρκία μουσουλμανική χώρα, αλλά όχι τόσο μουσουλμανική ούτως ώστε να τους υποστηρίξει. Τους ενοχλεί πάρα πολύ ότι η Τουρκία τα φτιάχνε ι με τη Ρωσία και το Ισραήλ”, υπογραμίζει.

Χαρακτηριστικό του κλίματος όπως μας λέει, είναι ότι οι Τούρκοι τον έχουν κατηγορήσει ότι οι ίδιοι θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό και εκείνος τολμά να στείλει τον 19χρονο γιο του να σπουδάσει στην Τουρκία.

“Αν θέλουν να χτυπήσουν οι τρομοκράτες χτυπάνε και δεν τους αγγίζει καμιά ασφάλεια”, τονίζει ο ίδιος σχετικά με την ασφάλεια του αεροδρομίου στην Τουρκία, ενώ όπως λέει οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας ειδοποιούν τους υπηκόους τους να είναι προσεκτικοί γιατί ενδέχεται κάθε τόσο να γίνει μια τρομοκρατική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ