ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη γκάφα:Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έστειλε απόρρητα έγγραφα σε σύμμαχο της Ρωσίας

Απίστευτη γκάφα:Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έστειλε απόρρητα έγγραφα σε σύμμαχο της Ρωσίας
Σάλος στη Βρετανία από την αποστολή email (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Pixabay

Επείγουσα έρευνα διέταξε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας μετά την αποστολή λόγω ενός λάθους στην πληκτρολόγηση απόρρητων εγγράφων σε στενό σύμμαχο της Ρωσίας στην Αφρική

Ένας «μικρός αριθμός» emails που θεωρητικά είχαν ως παραλήπτη το αμερικανικό Πεντάγωνο και περιείχαν λεπτομέρειες βρετανικής έρευνας για υπερηχητικούς πυραύλους εστάλησαν από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής επειδή παρέλειψαν ένα «I» στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Πως έγινε το λάθος

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου oι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έστειλαν τα μηνύματα σε διεύθυνση που κατέληγε σε .ml (δηλαδή το Μάλι) αντί για .mil που αντιστοιχεί στη διεύθυνση του αμερικανικού στρατού. Ένα ίδιο λάθος στις ΗΠΑ, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή εκατομμυρίων στρατιωτικών emails στο Μάλι.

To Mάλι είναι μία από τις έξι αφρικανικές χώρες στις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε να στείλει δωρεάν φορτία σιτηρών μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

«Διεξάγουμε έρευνα μετά την κατά λάθος αποστολή μικρού αριθμού email σε λάθος προορισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ