ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Κωστίδης: Τώρα που αντιστρέφονται οι ρόλοι αρχίζουν τα αντίποινα από τους τζιχαντιστές

Μ. Κωστίδης: Τώρα που αντιστρέφονται οι ρόλοι αρχίζουν τα αντίποινα από τους τζιχαντιστές
REUTERS/ OSMAN ORSAL

Για αδυναμία εξασφάλισης ασφάλειας στην Τουρκία από τις μυστικές υπηρεσίες και από την τουρκική κυβέρνηση, κάνει λόγο στο CNN Greece ο κ. Μανώλης Κωστίδης, δημοσιογράφος και ειδικός στα τουρκικά θέματα, ο οποίος επισημαίνει ότι υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση στον κόσμο.

“Υπάρχει φόβος και προβληματισμός για την ασφάλεια στη χώρα, καθώς η τουρκική κυβέρνηση όλο λέει ότι θα καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά δεν έχει συμβεί τίποτα”, σημειώνει χαρακτηριστικά και αναφέρει τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια από το PKK και το Ισλαμικό Κράτος.

“Από τη στιγμή που η Τουρκία πάει να κλείσει τόσα κεφάλαια –προχθές υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ για να επαναφέρει τις σχέσεις στο επίπεδο του 2010, ενώ σήμερα είχε συνομιλία με τον Πούτιν όπως είχε προγραμματιστεί, φαίνεται ότι ανοίγει ένα μέτωπο με το ισλαμικό κράτος”, επισημαίνει ο κ. Κωστίδης και υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν θεωρούνταν ότι τουλάχιστον αν δεν στήριζε, ανέχονταν την παρουσία του ισλαμικού κράτους εντός της Τουρκίας.

Τώρα όμως που σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ με τη Ρωσία, αρχίζει να καταπολεμά ή να στέλνει μήνυμα ότι θα καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος αρχίζουν τα αντίποινα από τους τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Τουρκία, αναφέρει και υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον 5.000 τούρκοι πολίτες έχουν εναχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

"Τώρα που αντιστρέφονται οι ρόλοι, τώρα οι τζιχαντιστές χτυπούν στόχους εντός της Τουρκίας, που προφανώς θέλουν να στείλουν κάποιο μήνυμα στον Ερντογάν", υπογραμμίζει.

Όπως επισημαίνει, ένας από τους λόγους που ο τούρκος πρόεδρος θέλει να κλείσει τα κεφάλαια με τα προβλήματα με τη Ρωσία και το Ισραήλ είναι το οικονομικό, καθώς σημειώνεται ραγδαία πτώση στις αφίξεις των ξένων στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ