ΚΟΣΜΟΣ

«Αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις» - Ο σύντροφος της Μελόνι εκτόξευσε «πυρά» κατά του Λάουτερμπαχ

«Αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις» - Ο σύντροφος της Μελόνι εκτόξευσε «πυρά» κατά του Λάουτερμπαχ
Τουρίστας βρέχει το πρόσωπό του στην Κρήνη του Σαπιοκάραβου (Fontana della Barcaccia) στη Ρώμη AP Photo/Gregorio Borgia

Τα «πυρά» του κατά του Γερμανού υπουργού Υγείας, που έκανε λόγο για «τέλος εποχής» στον ευρωπαϊκό νότο λόγω του κύματος καύσωνα που έχει πλήξει την περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες και της κλιματικής κρίσης έστρεψε ο σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι. 

«Αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις και να μείνεις στην πατρίδα σου», δήλωσε ο σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Αντρέα Τζιαμπρούνο, απαντώντας στα «παράπονα» που εξέφρασε μέσω Twitter ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, αναφορικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην Ιταλία κατά την διάρκεια των διακοπών του.

Ο υπουργός μετέβη στη Μπολόνια στις 13 Ιουλίου με τελικό προορισμό την Τοσκάνη, ωστόσο, κατέφτασε όταν ο καύσωνας βρισκόταν στο απώγειό του, και με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής, έγραψε στο Twitter ότι «είναι εντυπωσιακό αυτό το κύμα καύσωνα. Αν συνεχίσουμε έτσι, μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν μέλλον αυτοί οι τουριστικοί προορισμοί. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον Νότο της Ευρώπης. Τέλος εποχής».

Σε άλλη εκδρομή του Λάουτερμπαχ, αυτή τη φορά στη Ρώμη, ο Γερμανός υπουργός ανέβασε μία selfie από τη Φοντάνα ντι Τρέβι, πάλι με αναφορά του στη ζέστη, γράφοντας πως «36 βαθμοί, λίγος αέρας. Είναι μια χαρά».

Τα σχόλια αυτά φαίνεται πως εξόργισαν τον Αντρέα Τζιαμπρούνο, δημοσιογράφο και σύντροφο της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ