ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικά βίντεο μετά την έκρηξη στο Πακιστάν - Περισσότεροι από 40 οι νεκροί

Συγκλονιστικά βίντεο μετά την έκρηξη στο Πακιστάν - Περισσότεροι από 40 οι νεκροί
Οι τοπικές Αρχές στο σημείο της έκρηξης στο Πακιστάν Rescue 1122 Head Quarters via AP

Συγκλονιστικά βίντεο κατέγραψαν την κατάσταση που επικράτησε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το ισλαμιστικό κόμμα Jamiat Ulema-e-Islam - Fazl (JUI). Μέχρι στιγμής εκτιμάται πως από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40 νεκροί και έχουν τραυματιστεί περισσότερα από 150 άτομα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BBC η έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Μπατζάρ, στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, όπου πραγματοποιούσε συγκέντρωση το JUI, ήταν πολύ ισχυρή.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόn να αυξηθεί. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα αίτια της έκρηξης.

Τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως μεταξύ των νεκρών είναι και ο σκληροπυρηνικός κληρικός και πολιτικός ηγέτης του JUI, Maulana Ziaullah.

Rescue 1122 Head Quarters via AP

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η περιοχή έχει γεμίσει ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες σε νοσοκομεία στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκουα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Rescue 1122 Head Quarters via AP

Οι αρχές έχουν κηρύξει το νοσοκομείο της περιφέρειας σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ