ΚΟΣΜΟΣ

Άνγκους Κλάουντ: Πέθανε ο 25χρονος «Φεζ» της τηλεοπτικής σειράς Euphoria

Άνγκους Κλάουντ: Πέθανε ο 25χρονος «Φεζ» της τηλεοπτικής σειράς Euphoria
Ο ηθοποιός Φεζ Evan Agostini/Invision/AP

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Όκλαντ ο 25χρονος Άνγκους Κλάουντ, ένας ανερχόμενος ηθοποιός γνωστός για τον ρόλο του στη δραματική σειρά της HBO «Euphoria», ως «Φεζ».

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, σύμφωνα με το CNNi.

Σημειώνεται ότι, ο Αμερικανός ηθοποιός λίγες ημέρες νωρίτερα είχε χάσει τον πατέρα του.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε η οικογένειά του, δήλωσε πως «με βαριά καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε έναν απίστευτο άνθρωπο σήμερα. Ως καλλιτέχνης, φίλος, αδελφός και γιος, ο Άνγκους ήταν ξεχωριστός για όλους μας από πολλές απόψεις. Την περασμένη εβδομάδα έxασε τον πατέρα του και έδωσε μεγάλη μάχη με αυτή την απώλεια. Η μόνη παρηγοριά μας είναι πως Άνγκους έχει βρει τον μπαμπά του, ο οποίος ήταν ο καλύτερος φίλος του».

«Με ενοχλεί όταν οι άνθρωποι λένε: Πρέπει να είναι τόσο εύκολο! Πρέπει να μπεις μέσα και να είσαι ο εαυτός σου. Δεν είναι τόσο απλό», είπε ο Cloud στο Variety. «Έφερα πολλά στον χαρακτήρα. Μπορείτε να πιστέψετε ότι θέλετε. Δεν είμαι έτσι στη πραγματική ζωή».

Ο Cloud δεν είχε παίξει ξανά πριν πάρει το ρόλο στο Euphoria. Περπατούσε στον δρόμο της Νέας Υόρκης, όταν ο ανιχνευτής κάστινγκ Eléonore Hendricks τον παρατήρησε. Ο Cloud ήταν υποψιασμένος στην αρχή, υποπτευόμενος κάποια απάτη. Στη συνέχεια, η διευθύντρια κάστινγκ Jennifer Venditti συναντήθηκε μαζί του και ο δημιουργός της σειράς Sam Levinson τον έκανε τελικά συμπρωταγωνιστή στη σειρά μαζί με τη Zendaya για τις δύο πρώτες σεζόν της.

Ο Sam Levinson είπε στο Hollywood Reporter: «Δεν υπήρχε κανένας σαν τον Angous. Ήταν πολύ ιδιαίτερος, πολύ ταλαντούχος και πολύ νέος για να μας αφήσει τόσο σύντομα. Πάλεψε επίσης, όπως πολλοί από εμάς, με τον εθισμό και την κατάθλιψη. Ελπίζω να ήξερε πόσες καρδιές άγγιξε. Τον αγάπησα.»

Ο Mason Shea Joyce, ο ηθοποιός που υποδύεται τον νεαρό Fez στο Euphoria, είπε: «Ήταν ευγενικός και υποστηρικτικός, ποτέ δεν ήταν πολύ απασχολημένος για μια γρήγορη κουβέντα ή μια έντονη συζήτηση. Ήταν τιμή μου να παίξω τον νεαρό Fez».

«Ως καλλιτέχνης, φίλος, αδερφός και γιος, ο Angus ήταν ξεχωριστός για όλους μας από πολλές απόψεις. Η μόνη παρηγοριά που έχουμε είναι να ξέρουμε ότι ο Angus έχει πλέον επανενωθεί με τον μπαμπά του, ο οποίος ήταν ο καλύτερος φίλος του. Ο Angus ήταν ανοιχτός για τη μάχη του με την ψυχική υγεία και ελπίζουμε ότι ο θάνατός του μπορεί να είναι μια υπενθύμιση στους άλλους ότι δεν είναι μόνοι και δεν πρέπει να το πολεμήσουν μόνοι τους στη σιωπή».

Ο Cloud, ο οποίος ήταν από το Όκλαντ, έγινε γνωστός με την Euphoria παίζοντας τον έμπορο ναρκωτικών Fezco «Fez» O'Neill. Γρήγορα έγινε αγαπημένος των θαυμαστών.

Σε κάποιους, ο Cloud φαινόταν τόσο πειστικός σαν Fez που υποψιάστηκαν ότι ήταν πανομοιότυπος με τον χαρακτήρα στην πραγματική ζωή - μια ιδέα που αμφισβήτησε ο ηθοποιός.

Με τη σειρά της, η «οικογένεια» της Euphoria αποχαιρέτησε με τη σειρά της τον πολύτιμο συνεργάτη της λέγοντας:

«Είμαστε απίστευτα λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Angus Cloud», ανέφερε το HBO σε δήλωση. «Ήταν απίστευτα ταλαντούχος και αγαπημένο μέλος της οικογένειας του HBO και της Euphoria. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Cloud είχε πάρει έναν ρόλο στην πρώτη του ταινία, «The Line», ένα κολεγιακό δράμα με πρωταγωνιστές τους Alex Wolff και John Malkovich που έκανε πρεμιέρα νωρίτερα φέτος στο Φεστιβάλ Tribeca. Επίσης, έχει κάνει καμέο σε μουσικά βίντεο για τους Juice WRLD, Becky G και Karol G. Ο Cloud είχε πρόσφατα επιλεγεί για να συμπρωταγωνιστήσει στο Scream 6 και είχε τελειώσει τα γυρίσματα του ρόλου του σε ένα άτιτλο θρίλερ τεράτων για τη Universal που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του επόμενου έτους, επιβεβαίωσε μια πηγή στο Hollywood Reporter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ