Τι είπε ο Γιούνκερ όταν τον ρώτησαν αν θα παραιτηθεί λόγω Brexit
Ευθύνες για το Brexit επέρριψε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ένας δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, την πρώτη χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος άφησε υπόνοιες περί παραίτησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.
«Δεν θα επιτρέψω ούτε να με αποθαρρύνει κανείς ούτε να τεθώ υπό την κηδεμονία κάποιου» απάντησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε:
Δεν ενεπλάκησα στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας συμμορφωθεί με ό,τι μου ζήτησε η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βρετανίας. Η δημοκρατία στη Βρετανία είναι επαρκώς ώριμη προκειμένου να μην παίρνει μαθήματα από το εξωτερικό.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορούμε να κατηγορήσουμε ότι φέρει ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα στη Βρετανία».
«Το σχέδιο που η Επιτροπή είχε προετοιμάσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ήταν το μέγιστο που θα μπορούσε να γίνει και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήταν το μέγιστο δυνατό στο πλαίσιο των συνθηκών, όμως επίσης στο πλαίσιο αποδοχής από τα υπόλοιπα κράτη μέλη» υπογράμμισε ο Τουσκ.
SPONSORED
Τουρκία: Καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε για παράνομο στοίχημα
17:10
Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται την Παρασκευή 5/6 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
17:00
Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος Κώδικας Πολεοδομίας και Χωροταξίας
16:48
Μόσχα και Ουάσινγκτον συζητούν κοινά έργα στην ρωσική Αρκτική - Επαφές Νμίτριεφ με Γουίτκοφ, Κούσνερ
16:45