ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος σε ζωολογικό κήπο στην Κίνα, με θεωρίες για ανθρώπους ντυμένους αρκούδες

Σάλος σε ζωολογικό κήπο στην Κίνα, με θεωρίες για ανθρώπους ντυμένους αρκούδες
Η φωτογραφία με τη Μαλαισιανή αρκούδα στον ζωολογικό κήπο της Κίνας που προκάλεσε θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι άνθρωπος ντυμένος με στολή CNNi/ Hangzhou zoo

Σάλος έχει ξεσπάσει σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που δείχνει μια Μαλαισιανή αρκούδα να στέκεται στα πίσω πόδια της -και να φαίνεται απίστευτα ανθρώπινη.

Το βίντεο έχει γίνει viral, τροφοδοτώντας φήμες και θεωρίες συνωμοσίας στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναγκάζοντας τον ζωολογικό κήπο να προχωρήσει σε διάψευση των φημών ότι μερικές από τις αρκούδες του, ήταν άνθρωποι ντυμένοι με κοστούμια.

Σε μια δήλωση που «γράφτηκε» από την οπτική μιας αρκούδας που ονομάζεται «Angela», αξιωματούχοι από τον ζωολογικό κήπο Hangzhou σημειώνουν ότι οι άνθρωποι «δεν καταλάβαιναν» το είδος τους.

«Είμαι η Άντζελα η αρκούδα του ήλιου – έλαβα μια κλήση μετά τη δουλειά χθες από τον επικεφαλής του ζωολογικού κήπου που με ρώτησε αν ήμουν τεμπέλα και παρέλειψα τη δουλειά σήμερα και βρήκα έναν άνθρωπο να πάρει τη θέση μου», ανέφερε η δήλωση σύμφωνα με το CNNi.

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω και πάλι σε όλους ότι είμαι μια αρκούδα του ήλιου – όχι μαύρη αρκούδα, ούτε σκύλος – μια αρκούδα του ήλιου!», προστίθεται.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν στη δημοφιλή κινεζική πλατφόρμα Weibo, μια αρκούδα του ήλιου φάνηκε να στέκεται όρθια σε έναν βράχο και να κοιτάζει έξω από την περίφραξή της.

Πολλοί χρήστες του Weibo παρατήρησαν την όρθια στάση του ζώου, καθώς και πτυχές χαλαρής γούνας στο πίσω μέρος του – κάνοντας την αρκούδα να φαίνεται κάπως περίεργη και τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι κάποιος άνθρωπος ντυμένος με στολή είχε πάρει τη θέση του.

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, ωστόσο, οι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα έχουν υποστεί δημόσια γελιοποίηση στο παρελθόν επειδή προσπάθησαν να «περάσουν» κατοικίδια ζώα, όπως τα σκυλιά, ως άγρια ζώα.

Το 2013, ένας ζωολογικός κήπος της πόλης στην κεντρική επαρχία Χενάν εξόργισε τους επισκέπτες, στην προσπάθειά του να περάσει για λιοντάρι έναν σκύλο Θιβετιανό Μαστίφ. Οι επισκέπτες που είχαν πλησιάσει τον περίβολο σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν το γάβγισμα του «λιονταριού».

Οι επισκέπτες σε έναν άλλο κινεζικό ζωολογικό κήπο, στην επαρχία Σιτσουάν, σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ένα γκόλντεν ριτρίβερ να κάθεται σε ένα κλουβί φέροντας την ένδειξη ως αφρικανικού λιονταριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ