ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη οβίδων πυροβολικού στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Ελεγχόμενη έκρηξη οβίδων πυροβολικού στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης
Η Μαύρη Θάλασσα AP Photo

Υποβρύχιες δυνάμεις άμυνας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σήμερα σε ελεγχόμενη έκρηξη πάνω από 20 οβίδων πυροβολικού στις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αφού εντοπίστηκαν στη θάλασσα κοντά σε μια παραλία της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στην παραλία Σοφουλάρ της συνοικίας Σίλε της Κωνσταντινούπολης. Αποκλείστηκε προσωρινά η πρόσβαση στην παραλία.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν την έκρηξη να γίνεται στη θάλασσα λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Τουλάχιστον 28 οβίδες πυροβολικού που δεν είχαν πυροδοτηθεί εντοπίστηκαν την Κυριακή από τουρκικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων, αφού ένας άνδρας ανέφερε στις αρχές για την ύπαρξη ύποπτων μεταλλικών αντικειμένων, ανακοίνωσε προχθές Δευτέρα το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Οκτώ οβίδες μεταφέρθηκαν στη στεριά με εντολή εισαγγελικών αρχών, για αναγνώριση και καταστροφή τους, πρόσθεσε.

Οι έρευνες των υποβρύχιων δυνάμεων άμυνας επιβεβαίωσαν ότι τα αντικείμενα ήταν οβίδες πυροβολικού που δεν είχαν πυροδοτηθεί, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την προέλευση των οβίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ