ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο - Δεν εντοπίστηκε ένοπλος στο κτήριο της Γερουσίας

ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο - Δεν εντοπίστηκε ένοπλος στο κτήριο της Γερουσίας
AP Photo/Serkan Gurbuz

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης, 2/8, στο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης έπειτα από αναφορές για «ένοπλο» σε κτήριο της Γερουσίας. Η γύρω περιοχή αποκλείστηκε, ενώ η αστυνομία με αναρτήσεις στο twitτer κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια.

 

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, 2/8 (τοπική ώρα - 21:30 ώρα Ελλάδος) όταν το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης (911) ενημερώθηκε για «επεισόδιο με πυροβολισμό».

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ζήτησε από όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε κτήριο γραφείων της Γερουσίας να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της αναφοράς για παρουσία ενόπλου.

Οι περισσότεροι γερουσιαστές απουσιάζουν λόγω θερινών διακοπών, αλλά υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε καφετέριες και τεχνικοί που εκτελούν εργασίες συντήρησης.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον (MPD) Χιου Κάροου δήλωσε πως παρά τις έρευνες «δεν εντοπίστηκε ένοπλος ούτε κάποιος τραυματίας» κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος), η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στο Twitter) ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε όλα τα κτήρια, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ενεργή απειλή».

AP Photo/J. Scott Applewhite
AP Photo/Susan Walsh

ΔΗΜΟΦΙΛΗ