ΚΟΣΜΟΣ

Νίγηρας: Καταδικάζει τις κυρώσεις ο ηγέτης του πραξικοπήματος

Νίγηρας: Καταδικάζει τις κυρώσεις ο ηγέτης του πραξικοπήματος
Εκκένωση του Νίγηρα AP Photo/Jerome Delay

«Παράνομες, άδικες και απάνθρωπες» χαρακτήρισε σε διάγγελμά του την Τετάρτη (3/8) τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Νίγηρα ο ηγέτης του πραξικοπήματος, Αμπντουραχμάν Τιανί.

Ειδικότερα, ο Τιανί διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε διεθνείς πιέσεις και απειλές που αποσκοπούν στην επιστροφή του προέδρου που ανετράπη με το πραξικόπημα Μοαμέντ Μπαζούμ στην εξουσία.

Η Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) υπό την ηγεσία του νιγηριανού προέδρου Μπόλα Τινούμπου επέβαλε σκληρές κυρώσεις στον Νίγηρα και έδωσε στους πραξικοπηματίες τελεσίγραφο μέχρι την Κυριακή (6/8) για να επαναφέρουν τον Μπαζούμ στην εξουσία.

«Τελευταία λύση ανάγκης η στρατιωτική επέμβαση»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης o Επίτροπος της ECOWAS για τις Πολιτικές Υποθέσεις και θέματα Ασφαλείας, Αμπντούλ Φατά Μούσα, «είναι η τελευταία επιλογή, η τελευταία λύση ανάγκης, όμως πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο».

Η ρωσική διπλωματία ζήτησε «διάλογο» για να αποφευχθεί «επιδείνωση της κατάστασης», υπογραμμίζοντας ότι η «απειλή για χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους δεν θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης και στην επίλυση της κρίσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ