Greenpeace: Ακτιβιστές κάλυψαν με μαύρο ύφασμα την έπαυλη του βρετανού πρωθυπουργού
Ακτιβιστές της Greenpeace αποφάσισαν να κάνουν κάτι θεαματικό προκειμένου να πάρουν δημοσιότητα οι διαμαρτυρίες για την ενεργειακή πολιτική του βρετανού πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για την επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.
Πλήρως οργανωμένοι οι διαδηλωτές έφτασαν στην εξοχική κατοικία του Ρίσι Σουνάκ στο Γιόρκσαϊρ και κατάφεραν να την σκεπάσουν με μαύρο ύφασμα και να φωτογραφηθούν κρατώντας μαύρο πανό που γράφει «Ρίσι Σούνακ - Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;».
Η Greenpeace ανέβασε τις επίμαχες φωτογραφίες στα social media αναμένοντας αντίδραση από το πρωθυπουργικό γραφείο, όμως η Ντάουνινγκ Στριτ αρκέστηκε σε διαρροές που ανέφεραν πως «ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απολογηθεί για το γεγονός ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή νέων ερευνών στη Βρετανία για πετρέλαιο και αέριο».

Ο Σούνακ είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη. 2/8 πως επρόκειτο να αναχωρήσει το ίδιο βράδυ για διακοπές.



«Δεν απολογούμαστε»
Πηγή μέσα από την Ντάουνινγκ Στριτ ανέφεραν πως η αστυνομία έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί τις διαμαρτυρίες και πως «ορθώς η Βρετανία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει εγχώριους πόρους, ώστε να μην εξαρτιόμαστε ποτέ από εισβολείς όπως ο Πούτιν για την ενέργειά μας. Δεν απολογούμαστε επειδή υιοθετούμε τη σωστή προσέγγιση για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλειά μας. Επενδύουμε επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προσέγγισή μας στηρίζει χιλιάδες βρετανικές θέσεις εργασίας» κατέληξε η πηγή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Greenpeace: Οι συνέπειες που έχει στο φυσικό περιβάλλον ο πόλεμος στην Ουκρανία
Greenpeace: Η ανακύκλωση του πλαστικού παραμένει ένας «μύθος»
Γιβραλτάρ: «Αγώνας δρόμου» για να σταματήσει διαρροή πετρελαίου από φορτηγό πλοίο
Greenpeace στο Act for Earth: Η «απάντηση» στην επισιτιστική κρίση βρίσκεται στην ελληνική γη
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36