ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εκρήξεις κοντά στο λιμάνι Ναβαρασίσκ - Η Μόσχα καταγγέλλει ουκρανική επίθεση

Ρωσία: Εκρήξεις κοντά στο λιμάνι Ναβαρασίσκ - Η Μόσχα καταγγέλλει ουκρανική επίθεση
Φωτογραφία αρχείου από το λιμάνι Ναβαρασίσκ AP

Ουκρανική επίθεση με drones καταγγέλλει πως σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (4/8) κοντά στο Ναβαρασίσκ, μεγάλο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία, με βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καταγράφουν εκρήξεις και πυρά.

Ειδικότερα, στα σχετικά βίντεο απεικονίζονται πλοία να κινούνται σε μικρή απόσταση από την ακτή, καθώς ακούγονται πυρά από την κατεύθυνση της θάλασσας, με τις Αρχές να επιβεβαιώνουν το συμβάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) σε βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή όπου βρίσκεται το λιμάνι στρατηγικής σημασίας Ναβαρασίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, διαβεβαιώνοντας πως η επίθεση αυτή αποκρούστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, αναφέρθηκε πως τουλάχιστον δυο ναυτικά drones καταστράφηκαν, 10 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν και εξουδετερώθηκαν επιπλέον τρία UAVs με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Να σημειωθεί πως, το Ναβαρασίσκ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Κοινοπραξία Caspian Pipeline που μεταφέρει πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια στο Ναβαρασίσκ δήλωσε ότι το λιμάνι έχει απαγορεύσει προσωρινά την κίνηση πλοίων. Παράλληλα, ενημέρωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως οι εγκαταστάσεις της δεν υπέστησαν ζημιές και οι φορτώσεις πετρελαίου συνεχίστηκαν σε δεξαμενόπλοια που ήταν ήδη αγκυροβολημένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ