Κρεμλίνο: Ενέργειες και όχι υποσχέσεις από τις ΗΠΑ για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι χρειάζεται ενέργειες, όχι υποσχέσεις, από τις ΗΠΑ για να ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει για επιστροφή στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Ρωσία αρνήθηκε τον περασμένο μήνα να ανανεώσει τη συμφωνία που επέτρεψε στην Ουκρανία να μεταφέρει σιτηρά από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα παρά τον πόλεμο, λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για να αρθούν τα εμπόδια στις δικές της εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων.
Ανέφερε ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία μόλις διευθετηθούν αυτά τα ζητήματα.
«Εάν θέλουν να συμβάλουν στην εκπλήρωση του μέρους της συμφωνίας των σιτηρών που αφορά τις υποχρεώσεις προς τη Ρωσία, οι Αμερικανοί πρέπει να το εκπληρώσουν, όχι να υπόσχονται ότι θα σκεφθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Μόλις γίνει αυτό, η συμφωνία θα ανανεωθεί άμεσα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Zελένσκι: Η Ρωσία θέλει να προκαλέσει «παγκόσμια καταστροφή» με κατάρρευση των αγορών τροφίμων
Το επικίνδυνο «παιχνίδι» της Μόσχας: Την ανιούσα παίρνουν πάλι οι τιμές των σιτηρών
Πολιτικός «σεισμός» στη Βρετανία: Συμφωνία συνεργασίας από ηγέτες Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας
14:50
Iορδανία: Εκκενώθηκε το λιμάνι της Άκαμπα λόγω διαρροής - Τουλάχιστον 11 τραυματίες
14:39
Η Φινλανδία θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής του Εμανουέλ Μακρόν
14:30
Μαζωνάκης: Live εικόνα από τη Νίκαια - Χιλιάδες «αντίο» στο αγαπημένο «παιδί της νύχτας»
14:30