ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα παραλλαγή του κορονοϊού «εξαπλώνεται» - Αυξάνονται τα κρούσματα

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα παραλλαγή του κορονοϊού «εξαπλώνεται» - Αυξάνονται τα κρούσματα
Αύξηση κρουσμάτων νέας παραλλαγής στου Covid -19 προκαλεί συναγερμό στη Βρετανία Unsplash

Συναγερμό στις Αρχές της Βρετανίας προκαλεί μία νέα παραλλαγή του  Covid -19 που εξαπλώνεται  στη χώρα σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) και ήδη αποτελεί ένα στα επτά νέα κρούσματα.  

Επιστημονικά γνωστή ως EG.5.1, προέρχεται, όπως αναφέρει το Skynews από την παραλλαγή Όμικρον. Ήδη αυξημένα είναι τα κρούσματα διεθνώς, ιδίως στην Ασία, ενώ ταξινομήθηκε ως «παραλλαγή» στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η νέα παραλλαγή του κορονοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 14,6% των περιπτώσεων, τη δεύτερη πιο διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.Φαίνεται ότι εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο υπήρξε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι το ποσοστό εισαγωγής στα νοσοκομεία ήταν 1,97 ανά 100.000 κατοίκους, μια αύξηση από 1,17 ανά 100.000 στην προηγούμενη έκθεση του UKHSA.

Οι αρμόδιοι λένε ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση, καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων COVID συνεχίζουν να αυξάνονται. «Έχουμε, επίσης, παρατηρήσει μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγής στα νοσοκομεία, αφορά περισσότερο τα ηλικιωμένα άτομα», δήλωσε η η δρα Μέρι Ράμσει, επικεφαλής εμβολιασμού στο UKHSA.

«Τα συνολικά επίπεδα εισαγωγών εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά και δεν παρατηρούμε επί του παρόντος παρόμοια αύξηση στις εισαγωγές σε ΜΕΘ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα ποσοστά αυτά».

Η παραλλαγή Arcturus XBB.1.16 είναι η πιο κυρίαρχη παραλλαγή της Όμικρον, σύμφωνα με τα στοιχεία της UKHSA. Αποτελεί το 39,4% του συνόλου των περιπτώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ