ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσικά πολεμικά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Αναχαίτιση αμερικανικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε η Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω του Telegram ότι ένα μαχητικό Su-30 σηκώθηκε για να αναχαιτίσει τον «αεροπορικό στόχο που πλησίαζε στα σύνορα του ρωσικού κράτους». Το πλήρωμα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν αναγνωριστικό drone τύπου MQ-9A Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Όταν το πλησίασε το ρωσικό μαχητικό, το αναγνωριστικό έκανε στροφή 180 μοιρών και απομακρύνθηκε από τα σύνορα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του χωρίς να σημειωθεί κάποιο συμβάν. Τέτοιου είδους συμβάντα με εμπλοκή ρωσικών και δυτικών αεροσκαφών δεν είναι σπάνια το τελευταίο διάστημα, είτε στη Μαύρη Θάλασσα είτε στη Βαλτική.

Τον Ιούνιο η Μόσχα ανέφερε ότι αναχαίτισε με τον ίδιο τρόπο τρία βρετανικά αεροσκάφη. Τους τελευταίους μήνες σε παρόμοια συμβάντα έχουν εμπλακεί επίσης γαλλικά, γερμανικά και πολωνικά αεροσκάφη.

Τον Απρίλιο, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό Reaper κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα έπειτα από μια μανούβρα ρωσικών μαχητικών, γεγονός που όξυνε την ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ