Μπορέλ: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη διεθνή ασφάλεια, από την Ελλάδα μέχρι τις Φιλιππίνες
Ανανεώθηκε:
«Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την διεθνή ασφάλεια παγκοσμίως» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter (X) ο Ζοζέπ Μπορέλ.
O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επισημαίνει ότι «η Ευρώπη παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».
Συγκεκριμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει: «Αυτό το καλοκαίρι, οι φυσικές καταστροφές προκαλούν καταστροφές σε όλο τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και καταστρέφοντας σπίτια και μέσα διαβίωσης. Σε όλη τη Μεσόγειο, οι πυρκαγιές προκαλούν όλεθρο. Η Σλοβενία και η Γεωργία έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κοινή έκκληση Προέδρων έξι κρατών της ομάδας Arraiolos για την κλιματική κρίση στη Μεσόγειο
Bloomberg: Νέο κύμα καύσωνα στην Μεσόγειο μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο – Στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα δάσους στην Ελλάδα
Έρχονται ξηρασίες στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια – Τι αποκαλύπτει ειδικός
Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας των ωκεανών – Πώς θα επηρεαστεί ο πλανήτης
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08