Λωρίδα της Γάζας: Εις θάνατον επτά Παλαιστίνιοι για «συνεργασία» με το Ισραήλ
Ανανεώθηκε:
Επτά Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας καταδικάστηκαν σε θάνατο δια απαγχονισμού, με την κατηγορία της «συνεργασίας» με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 6/8, το υπουργείο Εσωτερικών του θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Το στρατοδικείο επέβαλε επίσης ποινές ισόβιας κάθειρξης με καταναγκαστική εργασία σε ακόμη επτά άτομα. Η ποινή ισοδυναμεί με φυλάκιση 25 ετών στη Γάζα.
Με βάση την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι καταδίκες σε θάνατο πρέπει να εγκριθούν από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Όμως αφότου ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας η Χαμάς, το 2007, έπειτα από έναν εμφύλιο, το κίνημα κυβερνά χωρίς να συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Τον περασμένο Απρίλιο δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι τέσσερις σε ισόβια κάθειρξη για τις ίδιες κατηγορίες.
Πέρσι στη Λωρίδα της Γάζας επιβλήθηκαν τουλάχιστον 17 καταδίκες σε θάνατο.
Τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν τον Σεπτέμβριο του 2022 την εκτέλεση πέντε Παλαιστινίων από τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για «κατάφωρη παραβίαση» των παλαιστινιακών νόμων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης στο Τελ Αβίβ
Με κοινή επιτροπή επιχειρούν να βάλουν τέλος στο διχασμό οι παλαιστινιακές οργανώσεις
Άγκυρα: Συνάντηση Αμπάς - Χανίγια με Ερντογάν πριν την παλαιστινιακή Σύσκεψη του Καΐρου
Το Ισραήλ θέλει να αποτρέψει την «κατάρρευση» της Παλαιστινιακής Αρχής
Πρέσβειρα Άλισον Ντάνκαν: Η Αυστραλία θα αντλήσει διδάγματα από το έργο της Αθήνας στον ΟΗΕ
09:15
BOOKREADS : Από τον Στίβεν Κινγκ, στον Αντώνη Τουμανίδη: Τρία βιβλία για τη βία πίσω από την κανονικότητα
09:00
Basketgate: Οι ισχυρισμοί Παπαπέτρου που δεν έπεισαν - Στο «μικροσκόπιο» κινητά και επικοινωνίες
08:59
Ταϊβάν: Ένας νεκρός και πάνω από 500 τραυματίες από τον τυφώνα Τσάμπι - Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
08:44