ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ιταλία: Τυροκόμος θάφτηκε κάτω από χιλιάδες κεφάλια τυριού

Φρίκη στην Ιταλία: Τυροκόμος θάφτηκε κάτω από χιλιάδες κεφάλια τυριού
Φωτογραφία από κεφάλια τυριών Unsplash

Θαμμένος κάτω από χιλιάδες κεφάλια τυριού, βάρους 40 κιλών το καθένα, βρέθηκε ένας Ιταλός τυροκόμος, το βράδυ της Κυριακής (7/8) στην Λομβαρδία.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του με αυτό τον τρόπο, όταν έσπασε εταζέρα, προκαλώντας αλυσιδωτά την πτώση τους, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Χρειάστηκε να μετακινήσουμε με το χέρι τα τυριά και τις εταζέρες. Χρειάσθηκαν περίπου 12 ώρες για να βρούμε το θύμα», εξήγησε ο Αντόνιο Ντούζι, υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Μπέργκαμο.

Η αποθήκη βρίσκεται στην πολίχνη Ρομάνο ντι Λομπάρντια, νότια του Μπέργκαμο. Φιλοξενούσε συνολικά 25.000 κεφάλια τυριού Grana Padano τοποθετημένα σε μεταλλικές εταζέρες που έφθαναν σε ύψος τα 10 μέτρα.

Χιλιάδες κεφάλια έπεσαν σκοτώνοντας τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Τζιάκομο Κιαπαρίνι, 74 ετών, που εργαζόταν στο εσωτερικό της αποθήκης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε από τα μέλη της οικογένειας του θύματος που άκουσε τον ορυμαγδό που προκάλεσε η πτώση των χιλιάδων κεφαλιών.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο ιδιοκτήτης ήταν μόνος του στην αποθήκη όπου βρίσκονταν τα τυριά στο στάδιο της ωρίμανσης. Είχε πάει για να ελέγξει το ρομπότ που τα αναποδογυρίζει και τα πλένει με αυτοματοποιημένο σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ