Κλ. Ρέγκλινγκ: Μάλλον απίθανη η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Απίθανη θεωρεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
“Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να συμβούν”, είπε ο Ρέγκλινγκ στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche και διευκρίνισε:
“Το βρετανικό δημοψήφισμα καθορίστηκε ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της αποχώρησης. Γι αυτό πρέπει να περιμένουμε εάν πράγματι θα έρθει η έξοδος”.
Σε περίπτωση που η Μεγάλη Βρετανία παραμείνει στην Ε.Ε. ο κ. Ρέγκλινγκ αναμένει την παγίωση μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων και στα νομίσματα. “Η Μ. Βρετανία μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο. Η Ευρωζώνη θα αποτελείται από χώρες ισχυρά ενσωματωμένες”.
Επιπλέον, θεωρεί ότι το σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ταχεία διεύρυνση της ευρωζώνης δεν είναι ρεαλιστικό. “Αυτή τη στιγμή καμιά χώρα που δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη δεν εκπληρώνει όλα τα κριτήρια ένταξης”.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένει μεν ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα προσχωρήσουν στο ευρώ εάν η Μ. Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά ο ρυθμός θα είναι διαφορετικός από χώρα σε χώρα, διότι υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα και προτεραιότητες.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίδει ανακρίσεις και «ομολογίες» συλληφθέντων διαδηλωτών
23:00
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου»
22:42
Αγρότες: «Κλείδωσε» η συνάντηση με Μητσοτάκη - Η σύνθεση και ο βασικός όρος της κυβέρνησης
22:33