ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία - Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία - Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Φονικό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ AP Photo/Jacquelyn Martin

Φονική κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με δύο άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά  να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει.

Στην Αλαμπάμα, ένας 28χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε από κεραυνό σε χώρο στάθμευσης βιομηχανικού πάρκου, μετέδωσε ο τοπικός σταθμός ABC. Στη Νότια Καρολίνα, ένας 15χρονος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε έξω από το σπίτι των παππούδων του, σύμφωνα με τοπικό σταθμό CBS.

Εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για έντονα καιρικά φαινόμενα, περιλαμβανομένων των παρατηρήσεων για ανεμοστρόβιλους, καθώς η βροχή, οι ισχυροί άνεμοι και το χαλάζι σάρωναν σχεδόν ολόκληρη την ανατολική ακτή, από την Αλαμπάμα έως τη Νέα Υόρκη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) είχε προβλέψει «μέτριο κίνδυνο» επικίνδυνων καταιγίδων, με ριπές έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα. «Μείνετε ενήμεροι για τις καιρικές συνθήκες και βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλαπλούς τρόπους να λαμβάνετε προειδοποιήσεις», ανέφερε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η NWS στη Βαλτιμόρη και την Ουάσινγκτον.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου κακοκαιρίας υποχώρησε ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν απειλές πλημμύρας καθώς συνέχισε να πέφτει βροχή.

Στη Βιρτζίνια καταγράφηκε χαλάζι με διάμετρο έως και 11,5 εκατοστά (4,5 ίντσες), ανέφερε το NWS.

Μέχρι αργά τη Δευτέρα (7/8), περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα κατά μήκος της ανατολικής ακτής, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Poweroutage.us.

Περισσότερες από 1.700 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα και περισσότερες από 8.000 καθυστέρησαν, ανέφερε ο ιστότοπος FlightAware.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ