ΚΟΣΜΟΣ

Χαϊλαντς: Εντοπίστηκαν νεκροί τρεις πεζοπόροι

Χαϊλαντς: Εντοπίστηκαν νεκροί τρεις πεζοπόροι
Τα Χαϊλαντς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Brian Melley

Τα άψυχα σώματα τριών ατόμων, που έκαναν πεζοπορία και δεν επέστρεψαν ποτέ, ανασύρθηκαν από την πλαγιά ενός βουνού στα Highlands της Σκωτίας τη Δευτέρα (7/8).

Οι τρεις τους πήγαν για πεζοπορία στην κορυφογραμμή Aonach Eagach στο Glen Coe το Σάββατο, αλλά μέχρι τις 21:00 τοπική ώρα (1800 GMT) εκείνη την ημέρα δεν είχαν επιστρέψει, προκαλώντας συναγερμό.

Ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και σωστικά συνεργεία έψαξαν την περιοχή και βρήκαν τρία πτώματα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Ειδοποιηθήκαμε ότι μια ομάδα τριών πεζοπόρων δεν είχε επιστρέψει από την κορυφογραμμή Aonach Eagach στο Glen Coe λίγο μετά τις 21:05 το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Έγινε έρευνα και βρέθηκαν οι σοροί τριών ατόμων». «Δεν φαίνεται να υπάρχουν ύποπτες περιστάσεις», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι πρόκειται να σταλεί αναφορά στη Γενική Εισαγγελία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πεζοπόρος χάνει τη ζωή του στα Χάιλαντς. Τελευταίο θύμα ο 57χρονος Άλαν Τέιλορ, η σορός του οποίου εντοπίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Τέιλορ αγνοούνταν από το Σεπτέμβριο του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ