ΚΟΣΜΟΣ

Κροατικά ΜΜΕ: Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει την Αθήνα μέσω Europol και Interpol

Κροατικά ΜΜΕ: Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει την Αθήνα μέσω Europol και Interpol
Κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ΥΠΕΣ είχε ενημερώσει την Αθήνα ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επιλούμενα πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας κροατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως την ελληνική αστυνομία για την ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησαν για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πηγή από το υπουργείο που επικαλείται η ιστοσελίδα Jutarnji αναφέρεται ότι «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα που έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το θέμα, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς τηλεφώνησε με αφορμή την επίθεση και τον θανάσιμο τραυματισμό στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και ότι η κροατική πρεσβεία στην Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές για την τύχη των υπηκόων της.

Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελλάδα χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ώστε να μην προκαλέσουν υποψίες και το ενδιαφέρον των Αρχών.

«Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει η πηγή και τονίζει όμως ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως για τυχόν επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ