Νεκρός ορειβάτης στις γαλλικές Άλπεις στην προσπάθειά του να φτάσει στο Λευκό Όρος
Ένας 55χρονος Ισραηλινός, σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης 8/8 από πτώση βράχου στις γαλλικές Άλπεις, στην προσπάθειά του να φθάσει μαζί με άλλους ορειβάτες στο περίφημο Λευκό Όρος, ανακοινώθηκε από τη χωροφυλακή του Σαμονί.
Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων. Τα μέλη της ορειβατικής ομάδας δεν ήταν δεμένα μεταξύ τους με σχοινί. Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ είναι σώα.
Οι πτώσεις βράχων στη δημοφιλέστερη διαδρομή για την ανάβαση στο Λευκό Όρος δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο. Το καλοκαίρι του 2022 είχε ανασταλεί προσωρινά η πρόσβαση ορειβατών στη συγκεκριμένη διαδρομή.
Στο ελβετικό τμήμα των Άλπεων, έξι ορειβάτες σκοτώθηκαν πρόσφατα σε διάστημα λίγων ημερών. Πρόκειται για τρεις Ελβετούς (19, 33 και 37 ετών), έναν 26χρονο Γάλλο, έναν 36χρονο Ολλανδό και έναν 47χρονο Γερμανο-Ουκρανό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ελβετία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986
Κατέκτησε το Έβερεστ ο Έλληνας ορειβάτης Μάριος Γιαννάκου
Baldur’s Gate 3: Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια όλων των εποχών γίνεται σειρά στο HBO
09:35
Bad Bunny: Έχω χάσει τον ύπνο μου ενόψει του Super Bowl
09:26
«ΨΑΡΕΥΕ» ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ: Φωτογράφιζε απόρρητα έγγραφα και τα έστελνε στην Κίνα: Πώς δρούσε ο σμήναρχος - κατάσκοπος - Το δίκτυο και τα κοινά στοιχεία με τη Γαλλία
09:18
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό ζευγάρι σε ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια
09:17