Ξεκίνησε συνομιλίες με τα μικρότερα κόμματα ο Ραχόι
Συνομιλίες με τους ηγέτες των μικρότερων κομμάτων ξεκίνησε σήμερα ο Μαριάνο Ραχόι, αναζητώντας στήριξη για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ισπανία.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής των Καναρίων και ηγέτη του κόμματος "Κανάριος Συνασπισμός" Φερνάντο Κλαβίχο.
Το κόμμα αυτό βρίσκεται στον κατάλογο των πολιτικών σχηματισμών με τους οποίους οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να βρουν κοινά σημεία και να συμμαχήσουν, ώστε ο Ραχόι να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
Το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι εξέλεξε την Κυριακή 137 βουλευτές, σε σύνολο 350, δηλαδή 14 περισσότερους απ' όσους είχε μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Ο Ραχόι είχε ανακοινώσει από την Δευτέρα ότι θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα, αρχής γενομένης από το Σοσιαλιστικό (PSOE) που κατέλαβε την δεύτερη θέση στις εκλογές και εξέλεξε 85 βουλευτές.
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30