ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση του Πούτιν στο ΝΑΤΟ: Επιδιώκει να καταργήσει τη στρατιωτική ισορροπία

Επίθεση του Πούτιν στο ΝΑΤΟ: Επιδιώκει να καταργήσει τη στρατιωτική ισορροπία
REUTERS/Ivan Sekretarev/Pool

Επίθεση κατά του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιδιώκει να παρασύρει τη Μόσχα σε μία "φρενήρη" κούρσα εξοπλισμών και, γενικότερα, να καταργήσει την "στρατιωτική ισορροπία" που ισχύει στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».

«Ο αντιρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτή τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό, να μας παρασύρουν σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη» είπε ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τους Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.

Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευθούμε

Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης τον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, κυρίως αυτών που γίνονται "κοντά στα ρωσικά σύνορα", στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, αλλά και την ανάπτυξη των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής. "Όλα αυτά στοχεύουν στην κατάργηση της στρατιωτικής ισορροπίας που έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες", υποστήριξε.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014 και την εξέγερση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στην ανατολική Ευρώπη προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των χωρών της περιοχής που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ