ΚΟΣΜΟΣ

Οι ιστορίες των θυμάτων του μακελειού της Κωνσταντινούπολης

Οι ιστορίες των θυμάτων του μακελειού της Κωνσταντινούπολης
REUTERS/Osman Orsal

Ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη, βρισκόταν ένας πατέρας 4 κοριτσιών, ένας νεαρός άντρας που δούλευε στο αεροδρόμια και βοηθούσε οικονομικά της αδελφές του καθώς και μια γυναίκα που αναζητούσε λίγες ώρες ξεκούρασης με τον άντρα και το μικρό της παιδί.

Τα θύματα αυτής της τραγωδίας έχουν αφήσει πίσω τους φίλους, οικογένειες και συγγενείς.Έφυγαν με άσχημο και άδικο τρόπο. Αυτές είναι κάποιες από τις ιστορίες των αδικοχαμένων.

Αντέμ Κουρτ (Adem Kurt)

Ο Τούρκος πολίτης ήταν μόλις 32 ετών. Είχε μετακομίσει στν Κωνσταντινούπολη όπου και δούλευε στο αεροδρόμιο του Ατατούρκ. Κάθε εβδομάδα ταξίδευε στην Προύσα για να επισκεφτεί την οικογένειά του. Ήταν μέλος του αεροδρομίου για περίπου δύο χρόνια, μάλιστα ετοιμαζόταν να παντρευτεί με τη σύντροφό του.

Μουράτ Γκιουλούς (Murat Güllüce)

Πατέρας τεσσάρων μικρών κοριτσιών, τις οποίες αποκαλούσε «πριγκίπισσες» σε αναφορές του στα μέσα δικτύωσης. Ο άντρας τραυματίστηκε σοβαρά σε μια εκ των εκρήξεων και οι γιατροί δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή, αναφέρει η Guardian.

611

Πηγή: Facebook/ Murat Güllüce

Μοχάμεντ Έουμεν Ντεμίρκι (Muhammed Eymen Demirci)

Ήλπιζε μια μέρα να γίνει αεροσυνοδός. Ο 25χρονος, είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων, ωστόσο για ένα χρόνο δεν έβρισκε δουλειά στο αντικείμενό του. Ενθουσιάστηκε όταν βρήκε δουλειά στο αεροδρόμιο. Είχε το χρέος εξάλλου σαν μεγάλος αδελφός να βοηθήσει τις δύο αδελφές του να τελειώσουν με τις σπουδές του. Περίμενε την ημέρα που θα εκπαιδευόταν και θα πετούσε.
Όμως το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, την ώρα που περίμενε το λεωφορείο για να γυρίσει σπίτι μετά τη βάρδια του, σκοτώθηκε από έναν από τους βομβιστές.

500

Πηγή: Facebook/ Muhammed Eymen Demirci

Νισρίν Μελχίν (Nisreen Melhim)

Η Μελχίν ήταν 28 ετών και πήγε στην Πόλη για διακοπές με τον άντρα της και την τρίχρονη κόρη της. Το ζευγάρι δούλευε στη Σαουδική Αραβία και θεώρησε την Κωνσταντινούπολη όμορφο προορισμό για να ξεκουραστούν. «Ακούσαμε από μακριά πυροβολισμούς. Έγινε έκρηξη. Η γυναίκα και η κόρη μου ήταν μέσα στα αίματα». Η Μελχίν πέθανε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Σερκάν Τούρκ (Serkan Turk)

Ο 24χρονος νεαρός υπέπεσε στη δεύτερη έκρηξη, την ώρα που βοηθούσε κάποια από τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Ένας φίλος του, σύμφωνα με το ΑΡ, αναφέρει για τον χαμό του: «Ήταν ένα από τα καλύτερα άτομα που γνώριζα. Πρόθυμος να βοηθήσει πάντα, μέχρι και την τελευταία του στιγμή».

Το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια εξτρεμιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ