ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος
Hadi Mizban/AP

Τουλάχιστον 23 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον του οχήματός τους που πραγματοποιήθηκε από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα (11/08) μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν το βράδυ της Πέμπτης ένα λεωφορείο του στρατού μέσα στην έρημο» στην επαρχία Ντεΐρ Εζόρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον «23 στρατιώτες και τραυματίζοντας 10», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, διευκρίνισε πως μετά την επίθεση αγνοείται η τύχη δεκάδων άλλων στρατιωτών.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον του συριακού στρατού από την αρχή του Αυγούστου.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, οι περισσότεροι μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος, έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Αυγούστου σε τρεις μεγάλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση στη Συρία.

Τη Δευτέρα, 10 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επαρχία Ράκα και την 1η Αυγούστου επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε Σύροι στρατιώτες, είχαν χάσει τη ζωή τους σε επίθεση εναντίον οχηματοπομπής βυτιοφόρων που μετέφεραν καύσιμα σε ερημική ζώνη της κεντρικής Συρίας.

Από την αρχή του Δεκεμβίου, το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλαπλασιάσει τις φονικές επιθέσεις στη Συρία παρά το γεγονός ότι το 2019 έχασε τα τελευταία προπύργιά του. Η οργάνωση είχε εκδιωχθεί απ' αυτά από τις κουρδικές δυνάμεις και τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ