ΚΟΣΜΟΣ

Άρση τουριστικών κυρώσεων προς την Τουρκία υπέγραψε ο Πούτιν

Άρση τουριστικών κυρώσεων προς την Τουρκία υπέγραψε ο Πούτιν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/SERGEY GUNEYEV

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τροποποιήσεις του διατάγματος που αφορούν την Τουρκία και τις κηρώσεις που είχαν επιβληθεί. 

 

Οι κυρώσεις που είχε θεσπίσει η Ρωσία περιελάμβαναν την επιβολή βίζας για Τούρκους ταξιδιώτες, ενώ υπήρξε προειδοποίηση όλων των Ρώσων πολιτών για αναχώρησή της προς τη χώρα. Παράλληλα, τα πρακτορεία είχαν σταματήσει την έκδοση ταξιδιωτικών πακέτων.

Όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την άρση απαγόρευσης πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ήδη ήρθησαν οι κυρώσεις που αφορούν την πώληση τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία. Η χώρα εντωμεταξύ, ήδη έχει σημειώσει πτώση του τουρισμού και ένας από τους λόγους είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Πούτιν έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συνομιλίες με την τουρκική πλευρά για τις διμερείς οικονομικές τους σχέσεις. Οι δύο χώρες έχουν κάνει και συζητήσεις για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θέτοντας στο τραπέζι τη συνεργασία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ηγέτες την Τετάρτη, μετά από περίπου 7 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ