ΚΟΣΜΟΣ

Κατεχόμενα: «Μπράβοι» ξυλοκόπησαν Βρετανό τουρίστα μέχρι θανάτου

Κατεχόμενα: «Μπράβοι» ξυλοκόπησαν Βρετανό τουρίστα μέχρι θανάτου
Facebook

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 29χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από νυχτερινό κέντρο τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/8) στην επαρχία Ισκελέ στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν τοπικά το θύμα, τουρκοκυπριακής καταγωγής είναι ο Χουσεΐν Μαβιντενίζ και δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από «μπράβους» (μέλη του προσωπικού ασφαλείας του κλαμπ). Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο στα Κατεχόμενα της Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εγκεφαλική αιμορραγία έδειξε η νεκροψία

Στη σορό του Μαβιντενίζ, διενεργήθηκε νεκροψία σύμφωνα με την οποία «θάνατός του επήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία». Φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξουν οι αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη σορό.

Όπως αναφέρει η Sun ο Μαβιντενίζ είχε φτάσει στα Κατεχόμενα με τον πατέρα του προκειμένου να λάβει ιατρική θεραπεία.

Έσπασαν τζάμια με βαριοπούλες στο νοσοκομείο

Μάλιστα λίγο μετά τη διακομιδή του 29χρονου, στο νοσοκομείο έφτασε μία ομάδα ανδρών, η οποία προκάλεσε χάος, καθώς έσπασε τζάμια με βαριοπούλες. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια ήταν αυτά τα άτομα και γιατί επιτέθηκαν στο νοσοκομείο. Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται σπασμένα γυαλιά στο πάτωμα και σε καρέκλες και σε γραφεία στην υποδοχή.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της τοπικής αστυνομίας ο 29χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και δολοφονήθηκε μπροστά από το κλαμπ περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα. Επίσης, όπως ανέφερε όσοι συμμετείχαν στην επίθεση αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν.

Ο υποδιευθυντής του Νοσοκομείο Εγιούπ Γκιοκσού δήλωσε στη Yenidüzen: «Πέθανε λίγο αφότου ήρθε στο νοσοκομείο. Τώρα ερευνούν οι αστυνομικοί. Πληροφορηθήκαμε όλες τις λεπτομερείς από τους γιατρούς που ήταν στην εφημερία και πλέον έχει αναλάβει η αστυνομία».

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν δύο άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία. Και στους επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση τριών ημερών.

Συγκεκριμένα ένας 26χρονος κι ένας 23χρονος οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία. Σύμφωνα με τη Cyprus Mail, ο Μαβιντενίζ διαπληκτίστηκε με έναν 26χρονο έξω από νυχτερινό κλαμπ στο Τρίκωμο.

Έχουν γίνει 13 συλλήψεις

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε συνολικά 13 άτομα. Ο νεότερος εξ αυτών είναι 18 ετών και ο γηραιότερος 43. Όπως αναφέρει οι συλλήψεις έχουν σχέση και με τη «σοβαρή επίθεση και τις ζημιές» στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ένας αστυνομικός ο Μαβιντενίζ έπεσε αναίσθητος από τη γροθιά που του έριξε στο πρόσωπο ο 26χρονος πρώτος ύποπτος. Προσέθεσε πως ο δεύτερος ύποπτος, ένας 23χρονος κλώτσησε στο κεφάλι τον 29χρονο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο Μαβιντενίζ εκδιώχθηκε από το κλαμπ επειδή προκάλεσε αναταραχή. Ακόμα βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τους δύο άνδρες που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 29χρονο και έχει προσκομιστεί ως αποδεικτικό στοιχείο στην έρευνα.

Επίσης, σαν αποδεικτικά στοιχεία έχουν προσκομιστεί τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν οι δύο κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τα οποία εντοπίστηκαν κατόπιν έρευνας στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ